Termes de referència: Borsa de contacontes

Termes de referència: Borsa de contacontes

L’Associació Internacional d’Enginyeria Sense Fronteres llancem la convocatòria per crear una borsa de contacontes que facilitarà l’accés als diferents encàrrecs de l’entitat en les diverses zones del territori català. La tasca principal de la persona contacontes serà dinamitzar els contes del catàleg d’activitats d’ESF.

1- “I es va fer la llum”

“I es va fer la llum” és un conte inspirat en les famílies de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i el testimoniatge de la infància de la Cañada Real. Il·lustrat per Ivonne Navarro Varas, descriu la pobresa energètica des de les emocions i la perspectiva del dret a l’energia.

Viure en situacions en què els subministraments bàsics estan amenaçats comporta greus conseqüències per als nens i nenes i adolescents. La falta d’aigua o llum afecta sobre la seva salut física i mental, el qual pot incidir negativament en el seu rendiment educatiu i en els seus aprenentatges, a més d’en tots els seus espais de participació i desenvolupament. Amb tot, la precarietat energètica posa a la població més jove en situacions d’estrès, de culpabilitat o d’estigma que es veuen empitjorades per l’aïllament des del qual s’afronta la problemàtica.

Amb “I es va fer la llum” volem obrir vies de comunicació amb els més joves que serveixin per a enfortir les seves xarxes de suport, per a empoderar-los i per a sensibilitzar-los sobre la importància d’identificar la pobresa energètica com una injustícia estructural a la qual fer front de manera col·lectiva. Busquem reconèixer als nens i nenes i adolescents com a subjectes de canvi i, de la mateixa forma que els adults de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, que tinguin un espai per a construir eines i propostes que afavoreixin la seva situació.

2- “Auka, la granota amazònica”

“Auka, la granota amazònica” és un conte infantil on s’explica la situació de l’Amazonia equatoriana contraposant polítiques extractives i el Dret Humà a l’ Aigua. “Auka, la granota amazònica” tracta d’una granoteta que viu a l’Amazònia equatoriana i que, un dia, descobreix que les aigües netes on ella acostuma a jugar tenen unes taques negres. Quan descobreix qui contamina les aigües decideix guardar l’aigua neta que queda dins la seva panxa. Però, poden viure sense aigua? Qui cuidarà l’aigua? Com aconseguirà treure-la de la panxeta per retornar-la? L’Auka podrà tornar a somriure? Moltes incògnites que podrem descobrir al llarg del conte.

El conte descriu la situació de l’Amazònia equatoriana, contraposant les polítiques extractivistes a escala global a l’exercici del Dret Humà a l’Aigua i Sanejament a les comunitats rurals on s’extreu el petroli. Aquest mateix conte l’utilitzem per dinamitzar activitats de sensibilització amb públic infantil tan a Catalunya com a l’Equador i té diverses versions en castellà i només aquesta versió en català.

La dinamització del conte de l’auka pot anar acompanyada d’un joc tipus joc de l’oca, el Joc de l’Aigua, protagonitzat pels mateixos personatges del conte.

Perfil demandat:

 • Experiència en dinamització d’activitats infantils.
 • Nocions de la problemàtica vinculada a la pobresa energètica i a l’accés a l’aigua.
 • Excel·lents capacitats comunicatives en català.
 • Persona dinàmica, autònoma i amb iniciativa per facilitar la participació de les criatures.
 • Capacitat per complir amb les dates i horaris assenyalats.
 • Disponibilitat estable de matins, tardes o caps de setmana.

Es valorarà:

 • Carnet de conduir.
 • Experiencia específica en contacontes o semblant.

Remuneració:

En el cas que la candidatura sigui escollida, cada taller es remunera amb un import total de 120€ bruts (brut = import net + iva – irpf), amb les despeses de transport a banda.
En cas de fer en una mateixa sessió el conte de l’Auka i el joc de l’aigua, la remuneració serà de 200€ bruts (brut = import net + iva – irpf), amb les despeses de transport a banda.
S’espera la realització mínima de 10 contacontes durant l’any 2023. A més a més, oferirem aquests tallers dins de la nostra cartera d’activitats, per tant, hi haurà possiblement més demanda.

Candidatures:

Les persones interessades poden adjuntar:

 • CV
 • Disponibilitat horària i territorial.
 • Proposta de dinamització d’una sessió per cadascun dels contes (una pàgina màxim), acompanyada o no del joc de l’aigua.

En un correu electrònic a contacta@esf-cat.org indicant la referència REF: Contacontes22
Data límit de presentació de candidatures: 11 de desembre de 2022