Jornada 8 d’octubre | Recuperem els Serveis Públics. Defensem la Vida!

Jornada 8 d’octubre | Recuperem els Serveis Públics. Defensem la Vida!

Com han de ser els serveis públics del futur?

Les transicions ecosocials i ecofeministes són ara ja no només necessàries sinó també ineludibles, per a un món habitable i vivible en el que els límits biofísics del planeta estan ja alçant la veu, a través de les diferents crisis sobreposades. Per a impulsar aquestes transicions i que siguin ecofeministes, l’aposta per la defensa dels serveis públics democràtics, com a paraigües de cura i preservació dels béns comuns, requereix de la construcció de ponts, teixir aliances i relacions entre diferents actors i moviments en sectors clau com la salut, l’aigua, l’energia, les cures, l’alimentació, l’educació, l’habitatge, la cultura, entre d’altres.

Juntament l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), Enginyeria Sense Fronteres (ESF), les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) i Salut, Drets i Acció, organitzem la jornada “Recuperem els Serveis Públics. Defensem la Vida!” el proper dissabte 8 d’octubre de 2022 per tal de construir i reforçar aliances i relacions entre diferents actors i moviments, conscienciar i enfortir l’impuls polític sobre la importància dels serveis públics democràtics i pensar en les necessitats de futur per a la garantia i defensa d’aquests.

Programa Dissabte 8 d’octubre

10-11.30h – Els serveis públics com a resposta

  • Emergència climàtica – Beatriz Felipe del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)
  • Perspectiva feminista front a l’austeritat – Blanca Bayas de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG)
  • Poder corporatiu – Júlia Martí de l’Observatorio de Multinacionales en América Latina (OMAL)
  • Crisi democràtica i noves governances – Edurne Bagué de la Càtedra Internacional Unesco Desenvolupament Humà Sostenible de l’UdG i coordinadora de la Comunitat del Güelñ

Fila zero amb moviments i col·lectius pels serveis públics

11.30-12h – Pausa i refrigeri

12-13.30h – Taller: Quin escenari tenim?
Definint fortaleses i reptes per a la defensa dels serveis públics.

13.30-15.30h – Dinar

15.30-17h – Taller: Quin escenari volem?
Teixint estratègies i aliances per la construcció dels models de serveis públics que necessitem

17.00h-18.30h – Plenària tancament

18.30-19.00h – Pica-pica d’enxarxament

Des d’una perspectiva ecofeminista volem teixir i mapejar juntes com donar resposta a l’ofensiva privatitzadora i precaritzadora, i veure com podem connectar i enfortir les lluites de defensa dels béns comuns i els serveis bàsics, des de la defensa d’allò públic i comunitari, incloent la justícia ecològica i la interseccionalitat de diferents eixos d’opressió i desigualtat, com són per motius d’identitat de gènere, les migracions o l’eix rural-urbà.

La Jornada serà un espai de treball i diàleg polític on entre totes recollirem i connectarem aquestes estratègies, així com també les respostes que hi estem donant des dels col·lectius, moviments, plataformes o entitats, per dotar de contingut la proposta dels serveis públics-comunitaris que volem, que siguin una eina/marc clau de les transicions ecosocials i ecofeministes que urgeix implementar. Aquesta diagnosi i estratègia conjunta permetrà amplificar la incidència política a curt i mitjà termini, interconnectant diferents sectors i agents clau en defensa dels béns comuns.

📝INSCRIU-TE 👉 https://forms.gle/85PjMTFCU3f2MnCM8