Recuperem la distribució elèctrica – Jornada Tensem les Xarxes

Jornada Internacional per a recuperar la distribució elèctrica.

Juntament amb la Xarxa per la sobirania energètica (XSE) organitzem el dissabte 3 de juny una Jornada Internacional sobre la recuperació del control de l’energia a través de la remunicipalització de la distribució elèctrica.

tensem-les-xarxes

Amb l’objectiu d’explorar col·lectivament les possibilitats per recuperar el control de l’electricitat -concretament, de les xarxes de distribució elèctrica-, i d’anar definint l’estratègia per aconseguir-ho, us convidem a participar d’aquesta jornada.

Comptarem amb la presencia de:

  • David Hall, professor de la Unitat de recerca internacional sobre serveis públics de la Universitat de Greenwich, Regne Unit, que farà una mirada general de la situació del sector elèctric en els diferents països de la Unió Europea.

  • Stefan Taschner, membre de la plataforma per la remunicipalització de la xarxa de distribució elèctrica de Berlín, ens explicarà l’experiència d’aquesta ciutat en l’intent de remunicipalitzar les xarxes de distribució.

  • Alba del Campo, coordinadora de la Mesa de Transición Energética de Cádiz, ens parlarà de la gestió de l’empresa municipal de distribució elèctrica i de l’experiència de las Mesa  de Transición Energética.

  • Maria Eugenia Palop, titular de filosofia del dret, ens ajudarà a anar més enllà del marc legal, reflexionant com aquest pot contribuir a la gestió dels comuns i a les remunicipalitzacions.

  • Cecília Sánchez, jurista, promotora de Som Energia Canarias i portaveu de la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético.

  • Alfons Pérez, membre de la Xarxa per la Sobirania energètica, ens presentarà l’estudi Recuperant el control de l’energia. Accions per (re)munipalitzar la distribució elèctrica

L’esdeveniment es realitzarà a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UB de la ciutat de Barcelona.

* Inscripcions a través d’aquest formulari

Programa complert de la jornada: