Semana del agua | Con motivo del Día Mundial del agua 2022

Setmana de l’aigua: Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua 2022

Aquesta setmana et portem un munt d’activitats amb motiu del dia mundia de aigua 2022. Des d’ESF volem recordar que l’aigua és un element indispensable per a la vida dels ecosistemes, la dignitat de les persones i el desenvolupament humà. Però malgrat tot, el reconeixement del dret humà a l’aigua i al sanejament sostenible és encara una tasca pendent en molts països.

A continuació et detallem les diferents activitats que organitzem o en les què participem:

💦 Dilluns 21 a Dissabte 26/03

Participem al Fòrum Alternatiu Mundial de l’Aigue de Dakar #FAME2022.

Les organitzacions i els pobles que lluitem per fer de l’accés a l’aigua un dret humà i un bé comú organitzem una contra-cimera al Fòrum Mundial de l’Aigua anomenada Fòrum Alternatiu Mundial de l’Aigua (FAME). Treballem en un marc comú que entén l’aigua com a dret humà i bé públic no mercantilitzable. Trobaràs tota la informació en aquest enllaç. No perdis l’oportunitat de seguir el fòrum virtualment. Registra’t en aquest enllaç.

💦 Dimarts 22/03 i dijous 24/03

19h Cinefòrum: Aigua Tèrbola: el negoci d’Agbar a Mèxic.

Quins impactes ha tingut Aigües de Barcelona a Mèxic des de la seva arribada el 2001? A través d’aquest cas concret, el documental explora el paper de les transnacionals com Agbar a països de Sud i com està aprofitant la suavitat normativa del context per als seus beneficis en el negoci de l’aigua.

Cinefòrum a l’Ateneu Harmonia, Barcelona. Informació i inscripcions en aquest enllaç.

💦 Dimecres 23/03

Llançament del Podcast “Fins l’útima gota #1: La privatització de l’aigua a Colòmbia”.

Quins impactes ha generat la privatització de l’aigua a Colòmbia? Quin paper juga la multinacional Agbar en la privatització de l’aigua a Colòmbia? Quin és l’impacte social i ambiental que pateixen les comunitats afrodescendents a Cartagena de Indias? Responem a aquestesi més preguntes al primer podcast “Fins l’última gota” d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF), on conversem amb l’Adil Meléndez, advocat i defensor dels drets humans a Colòmbia, i amb Dante Maschio, membre d’ESF. Estigueu atentes a les nostres xarxes!

💦 Dijous 24/03

18h Cinefòrum: Aigua Tèrbola: el negoci d’Agbar a Mèxic.

Quins impactes ha tingut Aigües de Barcelona a Mèxic des de la seva arribada el 2001? A través d’aquest cas concret, el documental explora el paper de les transnacionals com Agbar a països de Sud i com està aprofitant la suavitat normativa del context per als seus beneficis en el negoci de l’aigua.

Cinefòrum dins les Jornades internacionals ecologistes «Teixint aliances entre defensores del territori» a Barcelona. Informació i inscripcions en aquest enllaç.

19h Webinar: Las comunidades azules, promotoras del derecho humano agua

Webinar organitzat amb l’objectiu de compartir experiències de casos de dos exemples a Llatinoamèrica i Europa de comunitats blaves. Semblances, aprenentatges, desafiaments. Partint d’una base de principis comuns a tots i totes. Podràs seguir-lo en directe a través de Facebook Live de Plataforma de Acuerdos Público Comunitarios de Las Américas – PAPC.

Des d’ESF tenim clar que hem de construir una governabilitat de l’aigua que se sustenti mitjançant els principis de la sostenibilitat i la participació, una nova gestió pública que garanteixi el dret humà a l’aigua i al sanejament.

Bona setmana de l’aigua! 💦