Nominada la iniciativa dels Assessoraments Col·lectius de l’APE en el marc del projecte europeu d’ESF «EmpowerMed»

 Nominada la iniciativa dels Assessoraments Col·lectius de l’APE en el marc del projecte europeu d’ESF «EmpowerMed»


L’equip d’ESF i EmpowerMed estem molt contentes d’anunciar que els assessoraments col·lectius de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i la tècnica del projecte EmpowerMed des d’on aquests es repliquen a nivell europeu, és una de les tres candidatures finalistes als Premis d’Energia Sostenible de la UE 2021 a la categoria “Woman in energy”. El guardó reconeix aquells projectes liderats per dones que, si es repliquen, ajuden a avançar en la transició energètica justa a Europa i contribueixen als objectius europeus d’energia i el clima.

El treball d’EmpowerMed es centra principalment en l’apoderament de les dones mitjançant assessories col·lectives, entre d’altres actuacions, que reuneixen persones afectades per pobresa energètica en l’objectiu de transferir i intercanviar coneixements i habilitats per fer-hi front.

Els assessoraments col·lectius de l’APE formen part d’aquest projecte europeu en l’intent de replicar aquesta metodologia en altres països i contextos, ajudant a crear xarxes d’igual a igual, a través de les quals les persones es donen suport mutu i treballen conjuntament per buscar solucions a la pobresa energètica. A aquestes assemblees col·lectives hi participen unes 500 persones afectades cada any, amb una majoria de dones.

Aquesta nominació com a finalistes dels premis de la UE per a l’Energia Sostenible, reconeix el treball conjunt en la lluita contra la pobresa energètica a les zones costaneres del Mediterrani, i en especial l’històric treball de l’APE i les persones afectades en la defensa dels seus drets. Si voleu donar suport a la candidatura, sota el nom de la nostra tècnica Mònica Guiteras, ho podeu fer al següent enllaç.

 

votacions