El nou pou porta l’aigua a l’escola de Manhiça a Funhalouro (Moçambic)

El nou pou porta l’aigua a l’escola de Manhiça a Funhalouro (Moçambic)


El muntatge de la bomba de pou d’aigua de la comunitat de Manhiça ha acabat i l’escola ja disposa d’aigua potable.

Mitjançant el suport de l’ACCD i de l’Ajuntament de Barcelona  al projecte “Enfortiment de les capacitats de la UNAC, les autoritats locals i els líders comunitaris per a l’empoderament polític, públic i econòmic de la província d’Inhambane per al desenvolupament integral de les comunitats de districte de Funhalouro “s’estan rehabilitant 3 fonts d’aigua de comunitats rurals de districte de Funhalouro (Moçambic).

El districte, actualment, pateix una forta sequera a causa de les altes temperatures i l’absència de pluges dels últims mesos; de manera que tenir accés a fonts d’aigua accessibles i de bona qualitat és una prioritat per a la població de les seves comunitats. Juntament amb la reparació de les bombes manuals, s’han realitzat capacitacions als integrants dels comitès d’aigua comunitaris per millorar la gestió i el manteniment de la instal·lació, assegurant així la sostenibilitat de la font.