Mirtha Vásquez: “És important que els països del nord sàpiguen qui sosté els seus models de vida”

Mirtha Vásquez: “És important que els països del nord sàpiguen qui sosté els seus models de vida”.

El passat 28 de novembre, ESF vam trobar-nos de nou amb la Mirtha Vásquez, advocada de Grufides (ONG peruana situada a Cajamarca) i membre de la Xarxa Llatinoamericana de Dones Defensores dels Drets Socials i del Medi Ambient, preocupada en defensar els drets de les comunitats a Perú.

A l’entrevista es va parlar sobre la necessitat d’implementar models alternatius a l’extractivisme, pràctica tan arrelada al territori peruà que resulta difícil lluitar-hi. De la mateixa manera, gènere va ser un dels temes transversals de l’entrevista que resulta estretament relacionat amb l’energia. Mirtha va destacar la importància de seguir apoderant les comunitats per tal que els poders polítics i les grans empreses respectin els drets humans i ambientals tant a Perú com a l’Amèrica llatina, evidenciant que es tracta d’un problema que involucra a tot el món, de nord a sud.

 

Amb la col·laboració de