Els tractats de l’ofensiva neoliberal contra la vida

Els tractats de l’ofensiva neoliberal contra la vida: Suplement de la campanya contra els tractats de comerç i inversió (TCI). Anàlisi des d’una perspectiva feminista.

Els tractats de comerç i inversió (TCI) són un instrument bàsic per a l’expansió de la globalització. Des dels anys 70 han estat implementats i utilitzats com a part de l’ofensiva neoliberal. La finalitat màxima d’acumulació del sistema capitalista patriarcal es veu garantida i enfortida amb aquests tractats, mitjançant els quals es redueixen els obstacles per a la lliure circulació de capitals, béns i serveis. Així ho expliquen Cristina Pina i Rosa Ortiz, autores de l’estudi “A qui beneficien els tractats de comerç i inversió? Una anàlisi amb perspectiva feminista”, impulsat per les organitzacions Entrepobles, Enginyeria sense Fronteres i Ecologistes en Acció en el marc de la campanya No al TTIP, CETA i TISA, els tres principals TCI en litigi actualment.

Descarregueu el suplement publicat a La Directa.

Estudi complet disponible al maig de 2018.