Apropem la problemàtica de la indústria extractiva als infants de Lleida

“Auka, la granota amazònica” és un conte infantil on s’explica la situació de l’Amazònia equatoriana contraposant les polítiques de la indústria extractiva i el Dret Humà a l’Aigua.

Apropem la problemàtica de la indústria extractiva als infants de Lleida - 1

Dissabte passat vam participar en l’Hora del conte de la biblioteca municipal de Lleida explicant la història de “l’Auka, la granota Amazònica” en una edició especial de cap de setmana i on van assistir una setantena de persones entre infants i adults. Al final del conte els nens i nenes van poder pintar un món millor per la nostra granota i es van poder endur a casa aquest record de la jornada.

El conte explica la història d’una granoteta que viu a l’Amazònia equatoriana i que, un dia, descobreix que les aigües netes on ella acostuma a jugar tenen unes taques negres. Quan descobreix qui contamina les aigües decideix guardar l’aigua neta que queda dins la seva panxa. Però llavors es descobreix com és d’important l’aigua i el perquè cal mantenir-la neta.

Amb aquest conte es pretén sensibilitzar al públic infantil i adult sobre la problemàtica de l’extractivisme i la situació actual a escala mundial, però en especial al país on el grup Tarragona d’Enginyeria Sense Fronteres treballa en matèria de cooperació internacional, Equador.

Apropem la problemàtica de la indústria extractiva als infants de Lleida - 3

La proposta arriba després d’un procés creatiu del voluntariat de l’entitat, mitjançant el qual ha creat una història que barreja ficció i elements molt propers a la realitat amazònica equatoriana. El conte ha estat il·lustrat i maquetat amb el treball creatiu d’una dissenyadora gràfica i de l’àrea de comunicació d’ESF. A través dels contes no només arribem als infants sinó que també arribem a les persones adultes que els acompanyen. És una manera de mostrar a la població lleidatana, a través d’una activitat de sensibilització, el projecte en el que ha participat l’ajuntament de Lleida i la importància i rellevància de la cooperació recolzada per les institucions municipals.

A la biblioteca de Lleida es podrà trobar l’exposició amb el conte i l’explicació del projecte durant tot el mes de març.

A més, aquest divendres 17 de febrer, les voluntàries tarragonines continuran fent viatjar l’Auka de nou en un col·legi de Cambrils.

Segueix el facebook d’ESF Tarragona i estigues al dia de les seves activitats!