Seminari europeu sobre pobresa energètica i talls de subministrament

Seminari europeu sobre pobresa energètica i talls de subministrament

A l’estat espanyol, la gestió dels serveis d’aigua i energia està principalment en mans privades i s’estima que es produeixen al voltant de 2 milions de talls de subministrament a l’any (aigua, llum i gas).

Al febrer del 2014 neix l’Aliança contra la pobresa energètica amb el suport d’Enginyeria Sense Fronteres entre moltes d’altres organitzacions amb l’objectiu de fer pressió a l’administració i a les empreses subministradores per donar solucions a la pobresa energètica a Catalunya.

Després de més de dos anys de treball intens contra la pobresa energètica creiem que és el moment de compartir experiències i estratègies amb altres persones, grups i plataformes, del territori català, espanyol i europeu que poden ajudar a millorar la situació de pobresa energètica als respectius països.

La jornada que es durà a terme el pròxim 8 d’octubre al Museu Marítim de Barcelona té com a objectiu aprendre mútuament i generar nous imputs pels nostres debats i estratègies. Les qüestions principals en què volem aprofundir són:

  • Quina és la responsabilitat de les empreses subministradores en la pobresa energètica i com podem exigir responsabilitats?
  • Quines solucions o alternatives hi ha als talls de subministrament i a la garantia d’accés als subministraments bàsics i quines són les seves implicacions?

Ens acompanyaran activistes de:

– Regne Unit: “Fuel poverty action” que lluiten contra la pobresa energètica i el canvi climàtic proposant un ús eficient de l’energia i la utilització d’energies renovables i “Swich on London” que tenen una campanya a Londres per crear una empresa pública d’energia.

– França: “Coordination eau ben commun” que han portat als tribunals francesos a empreses com Suez per talls d’aigua, ja que a França existeix una llei que prohibeix els talls d’aigua des del 2013.

– Bèlgica: “Samenlevingsopbouw” organització de Flandes que treballa directament amb afectats i proposa polítiques públiques als ajuntaments de la regió per lluitar contra la pobresa energètica.

– Grècia: ens expliquessin la situació a Grècia un país que en els últims anys ha experimentat un augment exponencial de la pobresa energètica i quines mesures es plantegen des de projectes com “The Event” per lluitar contra les seves causes.

Inscriu-te a la jornada fent clic aquí.

Guardar