Motivació i participació en la trobada entre Juntes d’Aigua a l’Equador
  • DSC04984
  • DSC04993
  • DSC05006
  • DSC05020

El dimecres 27 de juliol vam fer la 4a assemblea de Juntes d’Aigua de la parròquia La Belleza, amb qui des del mes de març vam iniciar un procés de capacitació i acompanyament per part d’Enginyeria Sense Fronteres que durarà tot l’any.

La motivació i participació en aquests espais de trobada entre Juntes augmenta, cosa que es veu reflectida en la representació de diferents sectors de les comunitats, sobretot en la figura de la dona i del jovent. A més, també s’està consolidant el treball conjunt a través d’una planificació estratègica que pretén englobar la “Xarxa de Juntes d’Aigua de La Belleza”.

Al finalitzar el taller s’ha obtingut una valoració molt positiva de l’assemblea, així com dels resultats obtinguts en els espais de treball que s’han desenvolupat al llarg del taller. Amb el treball d’avui s’han establert els objectius generals i específics de la “Xarxa de Juntes d’Aigua de La Belleza”, en base a les necessitats o problemàtiques actuals que serviran per marcar les línies de treball de la xarxa en els propers mesos i anys.

L’assemblea ha sigut altament participativa i ha comptat amb la participació de dones i jovent, quelcom fruit del treball continuat d’Enginyeria Sense Fronteres amb les comunitats amb una metodologia enfocada a la participació, treballant amb grups reduït i fomentant els grups de discussió i posteriors plenàries o postes en comú entre totes les presents.

D’aquesta manera també donem continuïtat a les assemblees de caràcter bimensual, on ens reunim unes 5 representants de cadascuna de les Juntes d’Aigua de la parròquia.

A més, l’assemblea també ha servit per acabar de coordinar el 2n cicle de tallers, aquests de tema administratiu, on participaran les participants en el Programa de Coneixement de la Realitat (PCR) que actualment estan vivint i treballant a Orellana (Equador).