Art i informació per enfortir les comunitats contra la indústria extractiva a Moçambic
 • DSC00666
 • IMG_1178_ret
 • IMG_1187
 • IMG_1203
 • IMG_1221
 • IMG_1257
 • IMG_1271
 • IMG_1288
 • IMG_1317
 • IMG_1319
 • IMG_1321
 • IMG_1324
 • IMG_1334
 • IMG_1338

L’activitat de sensibilització sobre la indústria extractiva representa un dels objectius principals de la nostra activitat que juntament amb la contrapart Oram desenvolupem a Moçambic. D’aquesta manera hem desenvolupat un projecte per a fomentar la participació de la societat civil en aquests processos.

En Inhassoro i Jangamo la bona governació dels recursos extractius ha vist com a protagonistes les comunitats. A través de l’art, les persones han expressat els seus somnis i les seves lluites. “Tenim dret a la informació” diu una pintura mural. Permetre aquesta visibilitat que porta a l’intercanvi d’informació és una manera d’estimular el coneixement dels drets en matèria de recursos naturals. El moment de la comunicació és l’acte final de mesos de treball per “despertar les comunitats” utilitzant les paraules de Samuel, capdavanter de la comunitat de Mangungumete.

Per a Samuel, líder de la comunitat de Mangungumete, creu que el projecte ha servit sobretot per “despertar a la comunitat”, perquè “abans no sabíem que teníem drets” com per exemple que “havien d’haver-hi quatre trobades abans d’un reasentament o que havien de fer-se actes”. I afegeix que ara la seva comunitat està “més mobilitzada i moralitzada”.

Convertir les reunions informatives amb els tècnics del govern en consultes és complicat, però la contrapart Oram confirma que aquest objectiu ha estat aconseguit i amb notable participació de les dones.