A Moçambic les comunitats ens expliquen la seva relació amb la indústria extractiva mitjançant la fotografia
  • IMG_0932
  • IMG_0975
  • IMG_0977
  • IMG_0982RET
  • IMG_1061
  • IMG_1071
  • IMG_1072
  • P5192365
  • P5192370
  • P8720719ret

L’alt ritme de creixement de Moçambic, molt per sobre de la mitjana mundial, s’enfronta a la invisibilitat de les comunitats afectades per les activitats extractivistes.

Davant els interessos de les empreses i del govern sorgeix la necessitat de les comunitats de fer-se visibles. Per convertir-les en protagonistes, juntament amb ORAM, estem realitzant un taller de fotografia participativa amb la finalitat de fomentar el coneixement de les comunitats invisibilitzades en els processos extractivistes.

Amb la consciència que el poder de la fotografia està en el contacte amb la realitat més immediata, al centre del projecte estan les pròpies persones que es transformen en fotògrafs, retratant des de la seva pròpia òptica la seva realitat quotidiana. Una manera creativa d’enfortir la Societat Civil enfront de les activitats de la indústria extractiva: dotar les persones locals d’una càmera perquè fotografiïn la vida en la comunitat i què és per a ells la “Lei de Terra”.

El resultat del taller reflecteix quins són per a ells els elements més valuosos de la seva comunitat i les seves principals preocupacions: les seves cases, les seves machambas -algunes on no han crescut els cultius per la falta de pluges, que alguns atribueixen a les xemeneies de SASOL-, els pous d’aigua, el mercat i les persones.

Les fotos realitzades estan actualment en una exposició a Inhassoro i Jangamo.