[Jornada participativa] Contra la Pobresa Energètica, defensa els teus drets!

Juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) organitzem una jornada al carrer per visibilitzar i defensar els drets de la ciutadania davant la problemàtica de la pobresa energètica.

Des d’ESF, com a associació de cooperació al desenvolupament, treballem per garantir l’accés universal als serveis bàsics tant a països del sud com a casa nostra. És per això que formem part activa de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), que neix per pressionar i denunciar a les administracions públiques pel seu immobilisme davant la vulneració sistemàtica dels drets humans per part de les empreses subministradores d’electricitat, aigua i gas i que organitza assessoraments col·lectius per a famílies amb problemes per pagar les factures d’aquests subministraments bàsics.
L’activitat que es desenvoluparà al barri del Besòs, al districte de Sant Martí de Barcelona, pretén d’una banda denunciar la situació que pateixen moltes famílies a Barcelona que tenen problemes per pagar l’aigua, la llum o el gas i que pateixen diàriament els abusos de les empreses subministradores i d’altra banda donar a conèixer quins drets tenim, com per exemple els que recull la llei 24/2015, i com podem lluitar per defensar-los.
L’activitat tindrà lloc el Diumenge 3 de juliol de 12 a 18h a Rambla Prim, 96, Barcelona i consistirà en:
  • Pintada Mural pobresa energètica: a càrrec de Kamil Escruela, artista natural del barri del Besòs, que pintarà un mural de 4 x 12 metres sobre la pobresa energètica i que servirà com a plataforma de difusió i denúncia d’aquesta problemàtica en els barris barcelonins.
  • Activitat participativa consistent en pintar amb plantilles i sprays uns cubs que instal·larem al carrer, just al costat del mur ubicat a Rambla Prim, 96. La temàtica de les plantilles girarà al voltant de la pobresa energètica i l’artista que les dissenyarà i farà el taller és la Laura Castillo.
  • Paella popular per a poder compartir una estona junts!

Apunteu-vos a l’esdeveniment de facebook i compartiu amb les vostres amistats!

Us esperem a totes el proper diumenge 3 de Juliol!!!

cartel-mural-web