Gala Presentació Curtmetratges RE@CCIONA 2016
  • 26632263614_b878da747a_o
  • 27169940561_ace411c3b2_o
  • 27238950955_3447d26a91_o

El passat dimecres vam assistir a la Gala de Presentació dels Curtmetratges Re@cciona 2016 a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú juntament amb més de 200 alumnes de secundària de diferents centres educatius de la ciutat que han elaborat treballs audiovisuals de temàtica social.

Concretament des d’ESF hem participat amb els alumnes de 4t d’ESO B de l’IES Manuel de Cabanyes en una sessió on es va tractar la importància de l’Aigua i els projectes que duem a terme en aquesta matèria. Finalment vam dinamitzar el Joc de Mati (dissenyat pel grup Moçambic i l’equip d’expatriats a Funhalouro) amb l’objectiu de generar un espai de reflexió amb intercanvi d’opinions i coneixements per promoure el diàleg i la construcció de consciència comunitària. El joc ressalta que l’aigua per a consum humà és un bé preciós del Planeta Terra i necessita ser protegit, ben conservat i gestionat. A partir d’aquesta sessió formativa els alumnes han realitzat  el curtmetratge “Contrast” que esperem ben aviat poder compartir amb vosaltres.

Des de l’inici de curs els alumnes han treballat en un taller de cinema, on aprenen a dur a terme totes les facetes d’un projecte cinematogràfic. A més de ser els autors dels guions, els joves han fet d’actors, han buscat localitzacions, han rodat, creat la música i han editat el curtmetratge ells mateixos. La producció dels DVD finals representa també un procés de creació conjunta i de presa de decisions democràtica del grup. La finalitat d’aquest treball en equip és que el jovent es faci seu el projecte i esdevingui protagonista tant en la producció com en la difusió del missatge dels curtmetratges.

El projecte Re@cciona forma part de les activitats de sensibilització educativa entorn el foment de valors el respecte dels drets humans i la promoció de la cultura per la pau, que la regidoria de Cooperació i Solidaritat amb el suport de Oxfam Intermon ofereix als centres de secundària de la ciutat.

Sens dubte una bona experiència que esperem repetir en un futur!

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú