Cursos de formació de promotores i promotors agropecuaris al Districte de Funhalouro a Moçambic
  • DSCN0133
  • DSCN0169
  • DSCN0222
  • DSCN0225

Juntament amb la UNAC hem organitzat a principis de març d’aquest any cursos de formació de promotores i promotors agropecuaris a la localitat de Mavume, al Districte de Funhalouro a Moçambic.

En cada comunitat on la UNAC i ESF treballen conjuntament es construeix un pou d’aigua que una cop en funcionament beneficia a la comunitat no només en el consum humà sinó també per a la producció d’hortícoles i consum del bestiar a través d’abeuradors. Així, cada persona formada com a promotora a les diferents àrees serviran com a consultors comunitaris per a la millora de les activitats agrícoles i pecuàries de la mateixa. A més, tindran la capacitat d’estar en constant contacte amb el Servei Distrital d’Agricultura per a un millor desenvolupament de les activitats.

Les persones formades, dues dones i dos homes de cada una de les set comunitats, reben un kit de treball per a cada àrea que seran un primer instrument de treball per a la comunitat en general.

La millora de les pràctiques de producció i cura del bestiar són un mitjà d’augment de les capacitats de les comunitats a la recerca d’assegurar la sobirania alimentària dels seus habitants.