Les Nostres Energies a El Masnou

Gràcies a CUP El Masnou teniu una altra oportunitat de veure Les Nostres Energies!

Si a més de veure el nostre documental t’agrada xerrar i discutir sobre com ha de ser el nostre sistema energètic, tens una oportunitat de fer-ho a prop de casa teva.

‘Les Nostres Energies’ vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientalssón lluny, a d’altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.

Igualment, l’audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d’una concepció participativa d’aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l’agenda.

Posterior a la projecció hi haurà taula rodona amb la participació de Miquel Carrillo, director del documental, Pablo Cotarelo, membre de la Xse i Pep Salas.

T’esperem, necessitem la teva energia per canviar aquest país i aquest món!

LesNostresEnergies-ElMasnou