Desenvolupem taller de “Capacitació en derivats del rusc i tecnologies per a l’apicultura”, a Cajamarca, Perú
  • Elaboración-tintura-propóleo
  • Entrega-tecnologías
  • Entrega-tecnologías-2
  • Desenvolupem taller de "Capacitació en derivats del rusc i tecnologies per a l'apicultura", a Cajamarca, Perú
  • Saludos-del-alcalde
  • Secador-solar-polen

Amb l’exposició del Enginyer Agrònom Graciano Tejada, de l’àrea d’Extensió Agrària de la Universitat Agrària La Molina, els participants de la zona rural de les províncies de Jaén, Sant Ignacio, Cutervo, Cumba i Rodríguez de Mendoza, i les Comunitats Awajún de Naranjos i Supayaku, van conèixer sobre l’apicultura i el maneig de les abelles, la seva producció en mel i derivats.

Juntament amb la “Central de Apicultores del Nororiente del Marañón” i amb el suport de la Municipalitat Provincial de Jaén, Perú, el passat 20 i 21 de febrer vam dur a terme el taller de capacitació en derivats del rusc i tecnologies per a l’apicultura en l’Institut Superior Pedagògic Publico “Víctor Andrés Belaunde” de la ciutat de Jaén.

En aquest taller es va treballar el tractament primari i secundari que ha de tenir la mel per garantir la seva qualitat i el reconeixement de l’origen d’aquest producte, per a això es van desenvolupar temes com la Llei d’Innocuïtat dels Aliments i els estàndards internacionals per al seu procés.

Així mateix, es va donar a conèixer pràctiques i tecnologies per a la transformació de derivats del rusc amb alt valor econòmic, com són la cera, pol·len i pròpilis, mostrant la construcció i ús del cerificador solar i l’assecador solar de pol·len. Al final del taller es va fer una donació per cada base de la Central d’Apicultors d’aquestes tecnologies.

En el desenvolupament d’aquest projecte s’han establert aliances estratègiques amb els municipis locals, organitzacions i institucions d’educació superior com: La Municipalitat Provincial de Jaén, Càrites Jaén, la Universitat Nacional de Jaén, la Universitat Nacional de San Marcos, la Cambra de comerç de Jaén, entre d’altres.

Aquesta activitat entra dins del projecte “Economia solidària i sostenibilitat ambiental per al desenvolupament econòmic local en el nord de Cajamarca, Perú”, executat per ESF amb el suport de la AECID, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona.