Oferim pràctiques de coneixement de la realitat a Moçambic

Oferim Pràctiques de Coneixement de la Realitat (PCR) a Moçambic de diferents perfils: ciències socials, antropologia, estudis africans, periodisme, comunicació audiovisual, cooperació i desenvolupament…

Oferim places de PCR a Moçambic

La indústria extractiva és una activitat emergent a Moçambic gràcies als grans descobriments de recursos extractius com carbó mineral, arenes hidrocarburs i sulfats, entre d’altres. Aquests recursos atrauen inversió directa de l’estranger en forma de mega-projectes. Un dels reptes és la bona governabilitat, transparència i prestació de comtes. Existeix una necessitat de desenvolupar un enfocament dels models de desenvolupament dels recursos extractius que estiguin en línia amb l’ús sostenible dels mateixos o el respecte i compliment dels drets de les poblacions locals.

ESF i un dels seus socis a Moçambic, ORAM, estan iniciant un projecte que pretén millorar les capacitats de la societat civil local en favor de la defensa dels drets de la població. Es pretén analitzar les debilitats de la societat civil per realitzar formacions ajustades a elles i fer un posterior acompanyament de la feina de camp. Al mateix temps, es recolliran evidències sobre males pràctiques d’empreses i govern per ser portades a una trobada conjunta entre inversors, govern i societat civil.

Oferim tres tipus de places:

  • PCR Estudi d’impacte social en comunitats per l’exploració de recursos
  • PCR Recolzament projectes sobre l’àrea de la Indústria extractiva
  • PCR Realitzar o revisar material de sensibilització, incidència

En aquest enllaç trobareu tota la informació

Teniu fins al 14 de febrer per apuntar-vos!