Les mesures contra la pobresa energètica presentades avui no tenen en compte la llei 24/2015

Exigim que l’ajuntament de Barcelona actuï amb contundència davant l’incompliment de la llei 24/2015 contra els desnonaments i la pobresa energètica i que sancioni a les empreses subministradores pel seu incompliment.

Davant les mesures presentades avui per part de l’ajuntament de Barcelona contra la pobresa energètica, des de APE i Enginyeria Sense Fronteres considerem que dins un pla integral d’emergència i acció social aquestes mesures servirien per informar i empoderar a la ciutadania. El problema és que aquestes mesures es presenten en solitari i sense tenir en compte la llei 24/2015 contra els desnonaments i la pobresa energètica.

La falta d’eficiència energètica en els edificis és una de les tres causes de la pobresa energètica i cal abordar-la en un pla integral. Primer de tot s’han de parar els talls com a principi de precaució, d’altra banda s’ha de liquidar el deute de les famílies a càrrec d’empreses subministradores i per últim s’ha de treballar l’eficiència energètica per reduir consums i factures.

A la imatge Maria Campuzano, membre d’Enginyeria Sense Fronteres i portaveu de l’Aliança contra la pobresa energètica fa declaracions al respecte a BTV aquest matí a la nostra seu de Barcelona.

Maria Campuzano, membre d'Enginyeria Sense Fronteres i portaveu de l'Aliança contra la pobresa energètica, fa declaracions a BTV