Assecadors solars de cafè per a la Comunitat Nadiua Awajún de Supayaku
  • familia-akintui
  • familia-bazan
  • familia-bazan-2
  • familia-bazan-3
  • familia-saan

Llliurament d’assecadors solars de cafè a la Comunitat Nadiua Awajún de Supayaku

Dissabte passat juntament amb l’organització fronterera Awajún de Cajamarca, Perú, vam fer lliurament d’assecadors solars de cafè a les famílies Saan, Bazán i Akintui de la Comunitat Nadiua Awajún de Supayaku.

En el marc del projecte Sostenibilitat ambiental i economia solidària per al desenvolupament econòmic local en el nord de Cajamarca, s’ha valorat la necessitat de la instal·lació d’algunes tecnologies basades en energies renovables amb l’objectiu de millorar la qualitat dels productes, en aquest cas el cafè, a través de l’assecador solar, la qual cosa contribuirà a millorar els ingressos econòmics d’aquestes famílies i, amb això, la seva qualitat de vida.

L’assecador solar és una tecnologia que permet un millor assecat del cafè, evitant que disminueixi la seva qualitat per la presència de contaminants i disminueix el treball de la família en l’assecat quan aquest es fa a l’aire lliure.

Les famílies beneficiàries dels assecadors solars han contribuït amb materials de la zona, principalment fusta per a l’estructura i amb mà d’obra. Gràcies a aquesta contribució de la comunitat, s’han pogut construir tres assecadors solars per a cafè i s’espera construir cinc assecadors més!