Pobresa Energètica

Pobresa Energètica

Avui en dia a Catalunya moltes persones no tenen garantides unes condicions de vida dignes. Enginyeria Sense Fronteres i l’Aliança contra la pobresa energètica presenten un vídeo que explica de manera senzilla què és la pobresa energètica, quines són les causes que permeten que segueixi existint i què podem fer-hi com a societat. El vídeo denuncia també com les empreses subministradores tallen amb impunitat uns serveis bàsics com l’aigua i l’energia, i com des de l’administració no s’ha donat cap solució eficaç fins ara.

Des d’Enginyeria Sense Fronteres portem molts anys denunciant els impactes d’un model energètic que és insostenible i injust, no només a casa nostra sinó també als països del Sud on treballem. La pobresa energètica és una conseqüència claríssima d’un model energètic controlat per empreses privades que es lucren amb la gestió de serveis bàsics deixant fora una part important de la població. Un model opac en que les empreses marquen preus desorbitats per als nostres serveis bàsics que poc tenen a veure amb el nostre consum. En definitiva, un model energètic que anteposa els beneficis econòmics als drets humans.