ESFeres9: Quan l’om demana peres

ESFeres9: Quan l’om demana peres

L’insostenible consum energètic del sistema alimentari. Des dels inicis de la humanitat, els patrons alimentaris han anat evolucionat d’acord a les interaccions entre els éssers humans i el seu medi ambient. En l’època contemporània, la revolució industrial marca un abans i un després, introduint canvis radicals en la forma de producció, processat i emmagatzematge d’aliments, impulsats pel descobriment de noves formes d’energia, com el petroli i la seva aplicació a l’agro. Més recentment, els fenòmens de creixement econòmic, la globalització economico-cultural, la innovació tecnològica associada al sistema agroalimentari i el desenvolupament de les tècniques de màrqueting han afavorit canvis en les preferències dietètiques i en la composició de la dieta (OMS, 2002) en tant sols unes dècades.

Descarrega l’estudi ESFeres9: Quan l’om demana peres

Edició: Abril 2010.