Auka i l’arbre màgic de l’aigua

Auka i l’arbre màgic de l’aigua

Les nostres increïbles amigues Auka i Amana, una petita granota i la seva inseparable amiga que viuen en la Amazonía equatoriana, gaudeixen de diverses aventures al costat dels majestuosos rius amazònics.

Un dia assolellat, Auka i Amana es troben a la vora del riu quan de sobte veuen com la seva amiga la tortuga Wayra s’acosta en una canoa. Wayra convida a les seves amigues, Auka i Amana, a un gran passeig i les trasllada a conèixer aquell lloc on va viure cunado era una tortuga jove, durant el viatge els explica sobre la presència d’un gran arbre màgic.

Auka i Amana, es mostren incrèdules sobre la presència d’aquest “arbre màgic”, no obstant això, estan molt ansioses per conèixer a aquell bell lloc. En arribar s’emporten una desagradable sorpresa pel fet que el gran arbre màgic està destruït, marcit i al seu voltant hi ha escassetat d’aigua i la que hi ha està molt contaminada. aquesta situació fa que les valentes amigues Auka i Amana decideixen ajudar.

Viatgen a través d’un somni cap al passat per a recollir aigua pura i cristal·lina per a recuperar al gran arbre màgic, d’aquesta manera i gràcies al suport d’homes i dones de totes les edats aconsegueixen que l’arbre torni a la vida, a més es comprometen a la comunitat a mantenir sempre netes les fonts hídriques… et contem més en el conte i et deixem tres interrogants per a la teva reflexió: Creus que la història es reflecteix a casa nostra? Creus que és important involucrar a totes les persones cap a la cura de l’aigua? Qui ha de prendre el lideratge per a la cura de l’aigua i la naturalesa?

Aquest conte infantil, editat per Enginyeria Sense Fronteres (ESF) en coordinació amb el GADPO, el MAATE, la AJAAPySLB i el CJASNO, forma part de les aventures de Auka i Amana que figuren en el nostre catàleg d’activitats i pretén educar als nens i nenes sobre la necessitat d’involucrar-nos en la prevenció i control de la contaminació ambiental produïda pels residus, els seus orígens i els seus efectes sobre la naturalesa.

Descarregueu el llibre Auka i l’arbre màgic de l’aigua aquí (en castellà).

Descarrega també el quadern de treball Cuidem l’aigua un material complementari al conte de Auka i l’arbre màgic de l’aigua, on nenes i nens podran desenvolupar habilitats lògiques, artístiques i recordar les accions que Auka i Amana realitzen per a cuidar l’aigua i la naturalesa.