Tallers de factures al Casal dels infants del Raval

En el marc del projecte Cuidem(nos): Eines i recursos per excercir el dret als serveis bàsics des del suport mutu i l’empoderament de les dones en situació de vulnerabilitat. Fase II Enginyeria sense Fronteres (ESF) en col.laboració amb l’Aliança contra la pobresa energètica (APE) vam organitzar dos tallers de factures el 30 i 31 de març de 2022 al Casal dels infants del raval.

La col.laboració entre ESF, l’APE i el Casal dels infants del raval s’emmarca en el context d’alta incidència de la pobresa energètica en districtes com el de ciutat vella. Dades de l’Ajuntament de Barcelona mostren com de mitjana el 15% de les llars amb infants no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada als mesos freds i un 13,4% dels infants viuen en llars amb endarreriment de factures dels subministraments. Aprofundint en les dades destaca la desigualtat que hi ha entre districtes, essent que a Ciutat Vella i Nou Barris una de cada tres persones no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada als mesos freds.

Aquest context mostra la pertinença del projecte i la necessitat de dur a terme activitats conjuntes de formació i empoderament a les famílies i en especial a les dones que participen dels espais del Casal dels Infants del Raval.

Així, el 30 i 31 de març es van dur a terme dos tallers de factures on hi van participar unes 20 persones, majoritàriament dones migrades, que participen de l’espai de dones del Casal i famílies que porten les filles i fills a les seves activitats. En els tallers es va dotar a les participants de competències i estratègies per la defensa dels seus drets, l’organització col·lectiva i la millora de les seves condicions materials. Van ser uns tallers molt participatius on hi van participar també les dinamitzadores del Casal fet que garanteix l’efecte multiplicador dels tallers.