Jornades “La revolució dels béns comuns: enfortint el control popular del territori a Tarragona”

Continuem amb el cicle de Jornades “La revolució dels béns comuns: enfortint el control popular del territori a Tarragona”!

En aquesta sessió, organitzada pel grup Tarragona d’ESF amb la col·laboració de AAEDAT, la tercera dins el cicle de quatre jornades, posarem èmfasis en l’energia elèctrica i més en concret en els models alternatius de gestió d’aquest sector que ja són una realitat factible en un món, l’energètic, dominat per oligopoli que vulnera drets  constantment i obstaculitza el camí cap a una transició energètica ambiental i socialment justa.

Contarem amb la presència d’organitzacions que estan encapçalant projectes innovadors per a la gestió de la generació i comercialització d’electricitat elèctrica i també ens aportaran informació sobre els  conflictes que trobem en el món de la generació.

Contarem amb la presència del Xavier Prats, soci de Som Energia, enginyer en Organització Industrial i Tècnic Industrial, qui ha treballat el tema de les renovables i l’eficiència energètica des de 1989 en el sector eòlic i fotovoltaic; ha treballat també en enginyeria  i consultoria per a sectors energètics i per a l’administració, en temes de pobresa energètica; i  actualment treballa en consultoria i enginyeria, i en sistemes d’eficiència i renovables aplicats a aplicacions especials com les propulsions elèctriques d’embarcacions.

També contarem amb la presència de l’Arnau Piqué, politòleg especialitzat en conflictes armats, membre d’Enginyeria Sense Fronteres i membre també de la Xarxa per la sobirania energètica, Plataforma que ha redactat l’informe Recuperant el control de l’energia i que ens presentaran com a alternativa per enfortir el control popular sobre un bé com l’energia.

Aquestes jornades pretenen ser espais de proposta d’alternatives a la gestió actual dels béns comuns, béns que considerem que han de tenir un major control popular, democràtic i que, lamentablement, en aquests moments, no és així. Considerem important l’apoderament dels assistents a les jornades i la sensibilització de la gent de la província, afectada en molts llocs per conflictes en la gestió dels béns comuns.

Dimarts 30 d’Octubre a les 18:30h a la sala de Vistes de la Universitat Rovira i Virgili!

Per aquests motius i per molts d’altres que puguis trobar-hi , us hi esperem!