La setmana vinent participem en la conferència Our Future is Public a Santiago de Xile

La setmana vinent participem en la conferència Our Future is Public a Santiago de Xile

Dels dies 29 de novembre al 2 de desembre tindrà lloc la conferència Our Future is Public a Santiago de Xile. Després de l’última trobada a Amsterdam l’any 2020, #OFiP2022 tornarà a aplegar moviments socials i organitzacions de la societat civil de tot el món per desenvolupar estratègies i narratives per a enfortir els drets econòmics, socials i culturals i abordar els efectes de canvi climàtic a través dels serveis públics. Els dos primers dies estaran dedicats a trobades sectorials sobre salut, educació, agricultura, justícia econòmica i protecció social, energia, sistemes alimentaris, habitatge, transport, residus i aigua; mentre que els dos últims dies reuniran a tots els moviments i organitzacions participants en la conferència per a una discussió col·lectiva sobre temes transversals que inclouen l’emergència climàtica, la igualtat de gènere, la justícia econòmica i fiscal i la propietat democràtica.

Enginyeria Sense Fronteres, així com la resta d’entitats i moviments socials organitzadors de la trobada, cerquem generar un espai d’intercanvi que enriqueixi les nostres pròpies vivències en els sectors de l’aigua i l’energia, així com generar una via per coordinar-nos amb la resta de sectors dels serveis públics.

Concretament, amb la nostra participació en el sector d’energia esperem reforçar l’aliança Energy Democracy per defensar la propietat pública de l’energia, així com desenvolupar una anàlisi i un camí a continuar compartint que converteixi la visió al voltant de l’ecofeminisme i la descolonització en propostes polítiques democràtiques. Esperem, també, que d’aquest diàleg extens se’n pugui extreure una identificació global d’oportunitats estratègiques d’acció col·lectiva.

Pel que respecta en la participació en el sector de l’aigua, esperem enfortir llaços amb el moviment llatinoamericà per l’aigua, en especial la Red Vida de las Américas y la Plataforma de Acuerdos Públicos-Comunitarios, i que serveixi per generar vincles i enfortir l’aliança Fòrum de l’Aigua dels Pobles (People’s Water Forum) creada després del Fòrum Alternatiu Mundial de l’Aigua de Senegal de març de 2022.

Anirem informant a través del transcurs de la conferència a les nostres xarxes socials!