L’Escola de Dret Humà a l’Alimentació a El Salvador

L’Escola de Dret Humà a l’Alimentació a El Salvador

Amb l’objectiu de comprendre i reflexionar sobre la realitat agropecuària nacional i com es vincula amb el compliment del Dret Humà a l’Alimentació, la Justícia i Sobirania Alimentària impulsem l’Escola de Dret Humà a l’Alimentació juntament amb ACUA, FEDECOOPADES, RESSONS i Justícia Alimentària dins dels projectes que desenvolupem a El Salvador.

El programa, en el qual una de les principals activitats és l’Escola de Dret Humà a l’Alimentació, va dirigit a 292 dones i 263 homes organitzats en nou cooperatives i dues organitzacions de base de dones i pretén ser un espai de reflexió, de compartir experiències i d’aprenentatge en comú.

Un dels principals objectius que pretenem aconseguir en finalitzar les capacitacions és que els participants comptin amb elements fonamentals per a enfortir la incidència local, nacional i la defensa de drets arribant a ser facilitadors per a les futures generacions. Per a això, al llarg de les sessions fem ús d’un enfocament d’Educació Popular utilitzant tècniques i dinàmiques participatives que ens permeten reflexionar i teoritzar des de les pròpies vivències.

L’escola, que es desenvolupa de manera itinerant entre 9 cooperatives i 1 organització de base de dones (Associació de Dones Comasaguenses), ha iniciat el mes d’octubre passat els tallers d’aquest segon any de projecte.

Liderats per ACUA, contrapart amb la qual ESF treballem a El Salvador, s’han analitzat les causes de la crisi alimentària global i com afecta en la lluita pel Dret Humà a l’Alimentació i la Sobirania Alimentària per a conèixer l’estat actual de la crisi alimentària global alhora que reflexionem sobre la lluita contra la fam a El Salvador i analitzem la fam com una manifestació de la marginalització i la pobresa i com una violació de Drets Humans.

Fins ara els tallers han tingut una àmplia participació comptant amb fins a 18 persones representants de les cooperatives i organitzacions de base de dones. A finals de novembre tancarem el cicle amb una trobada nacional específica de Dones rurals.

El programa de l’Escola de Dret Humà a l’Alimentació es troba dins el projecte “Enfortiment de cooperatives agropecuàries i organitzacions de dones camperoles per a l’exigibilitat del Dret Humà a l’Alimentació i la sobirania alimentària a El Salvador”, i és finançat per la Unió Europea.

Compartim algunes fotografies dels tallers!