Estrena: ESF, el Podcast per la defensa dels drets bàsics

Estrena: ESF, el Podcast per la defensa dels drets bàsics

Des d’ESF estrenem el primer episodi del Podcast d’Enginyeria Sense Fronteres, on parlem de temes que afecten el Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament i l’accés universal a l’energia. Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua 2022 us presentem la secció sobre el dret global a l’aigua del podcast d’ESF, “Fins l’última gota” amb l’episodi #1: La privatització de l’aigua a Colòmbia.

En aquesta sèrie de podcasts parlarem sobre aigua, un bé escàs i al mateix temps vital i imprescindible per a la vida dels éssers humans i dels ecosistemes. També repassarem els casos de privatització de l’aigua i vulneració dels drets a l’aigua potable i al sanejament de les ciutats i comunitats de diversos punts del planeta per entendre com les poblacions locals i activistes defensors de drets s’organitzen per fer-les front.

Què implica la privatització del servei d’aigua a Colòmbia? Quin és el paper de la multinacional Agbar? En aquest cas, la vulneració de drets humans i ambientals està relacionada amb la gestió privada d’Agbar a través de la seva filial, Aguas de Cartagena (ACUACAR), amb presència en la ciutat des de 1995. Quins són els impactes socials i ambientals que pateixen les comunitats afrodescendents a Cartagena de Indias?

Responem a aquestes i més preguntes al primer episodi de “Fins l’última gota”, el podcast sobre el dret global a l’aigua d’ESF conduït per Víctor Yustres, on conversem amb l’Adil Meléndez, advocat i defensor dels drets humans a Colòmbia, i amb Dante Maschio, membre d’ESF. 

Disponible en Ivoox i Spotify.