Acte de “Des de les Comunitats Energètiques Locals construïm sobirania energètica”

Acte de “Des de les Comunitats Energètiques Locals construïm sobirania energètica”

El proper dimarts 1 de desembre a les 18 hores, us convidem a l’acte “Des de les Comunitats Energètiques Locals construïm sobirania energètica”, organitzat per la Xarxa per la sobirania energètica juntament amb Enginyeria Sense Fronteres, l’Observatori del Deute en la Globalització i Ecologistes en Acció.

? Lloc: https://zoom.us/j/98211220884

? Directe: https://youtu.be/BnmKEA7r_Gw

Inscripció prèvia necessària: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3mjk5jarJwsi5vwdll4BdrUT8HOhMNdAFwi8cw7VaSGVMiw/viewform?usp=sf_link


En aquest acte presentarem el document “Comunitats Locals Energètiques. Ciutadania per la sobirania energètica”. Aquest document és el treball realitzat entre persones de diferents col·lectius compromesos amb la transició energètica, partint dels fonaments de l’empoderament de les persones i la democratització, camí cap a la democràcia participativa d’arrel, del sistema energètic en concret i del sistema social en general, i en el sistema de govern a tots els nivells. La sobirania no és només una qüestió de democràcia i de drets, sinó de responsabilitats: “que les nostres decisions no afectin negativament a tercers” i a ser possible, que afectin positivament.

D’aquesta manera, s’ofereix una guia informativa i orientativa sobre les Comunitats Energètiques Locals per tal d’establir els fonaments democràtics de sobirania energètica en aquelles agrupacions de persones que pretenguin desenvolupar-ne una. Es tracta per tant, d’una guia que ofereix una mirada política de les CELs, i no merament tècnica.

En l’acte, a més de la presentació del document, comptarem amb Txetxu Ezkurra Loyola que ens explicarà l’experiència pràctica d’Energia Gares, i amb Maria Crehuet i Wennberg de Micropobles, la qual ens explicarà les diferents experiències i projectes en matèria de Comunitats Energètiques Locals que s’estan duent a terme al llarg del territori català