Com ha afectat la COVID19 als projectes d’ESF a Moçambic?

Com ha afectat la COVID19 als projectes d’ESF a Moçambic?

Actualment tenim dos projectes a les províncies d’Inhambane i Maputo.
Concretament el projecte que fem a Maputo es basa en temes de medi ambient amb gestió de residus orgànics i compostatge. Treballem amb les escoles i comunitats de la ciutat de Maputo per sensibilitzar sobre el bon ús del residu orgànic.

https://youtu.be/zBO5SoPoc24

A l’abril, quan començaren a augmentar els casos de coronavirus a Moçambic, el President de la República va anunciar un estat d’emergència i una sèrie de mesures a seguir per contenir la propagació del virus.

La COVID19 va afectar negativament les activitats de terreny d’ESF. A Maputo vam haver de suspendre l’establiment de les composteras i la seva monitòria.

Durant algun temps vam estar parats fins a trobar formes d’adaptació a la “nova realitat”. Treballarem conjuntament per establir unes noves mesures al nostre lloc de treball, seguint el protocol de neteja de mans, mascaretes i reducció del nombre de participants de 6 a 3, per poder mantenir les distàncies de seguretat.

ACTUALITZACIÓ SETEMBRE 2021

Casos:
2.073 casos actius
+36 nous casos / dia

Taxa de vacunació:
3.640.000 M de dosis administrades
1.740.000vacunats completament
5,7% % De població vacunada completament

El país continua en estat de “Calamidade Pública” però amb menys restriccions, toc de queda a les 23h i aforaments limitats.