El Matito per una nova cultura de l’aigua

La campanya Som Aigua i la companyia teatral Matito van estrenar l’espectacle de titelles “Matito i la gota d’aigua” el passat 20 d’octubre a Vilanova i la Geltrú. A partir d’aquesta obra, es posen sobre la taula qüestions importants com són la situació de l’aigua al món, la mercantilització d’aquest recurs i la sostenibilitat. 

A través del teatre de titelles, la interpretació i la música en directe, es narra la història d’en Matito. El protagonista viu en un poble on hi té una olivera a prop del riu. Malgrat el mal estat progressiu de l’aigua del riu, un empresari vol comprar la olivera al Matito per substituir-la per una roda que extregui tota l’aigua del riu amb l’objectiu de vendre-la. Així, el Matito i la resta de personatges hauran de decidir si vendre-la o treballar per una nova cultura de l’aigua.

Aquest espectacle s’emmarca a dins de la campanya Som Aigua, en què es proporcionen eines per tal de millorar les capacitats dels governs locals, transversalitzar la política de cooperació al desenvolupament, posar en valor el paper dels municipis en la prestació dels serveis d’aigua i potenciar la feina de la societat civil. Es tracta d’una producció de Matito per la campanya ” Som aigua” promoguda per “Enginyeria Sense Fronteres.”