Fomentant l’Economia Solidària a Jaén, Perú.

Fomentant l’Economia Solidària a Jaén, Perú.

Amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i promocionar l’ocupació en l’àmbit local sota l’enfocament d’economia solidària, hem treballat en implementar la Escuela de Emprendimiento Municipal de Jaén, al Perú.

Juntament amb Grufides i la Gerència de Desenvolupament i Promoció Social de la Municipalitat Provincial de Jaén i l’Institut d’Educació Superior Tecnològic Públic “4 de Junio de 1821” hem treballat en els últims mesos l’apoderament de les dones amb tallers de fabricació de iogurt, productes de pastisseria, licors i producció de cafè.

La formació destinada a vuitanta dones provinents de diferents associacions de dones productores, com Edad de Oro o Brisas del Marañón, associacions de la tercera edat, programes socials com els menjadors populars o joves professionals, ha servit també com a espai d’emocions i riures millorant d’aquesta manera també la seva autoestima.

En el vídeo, les diferents dones que han participat, ens expliquen com ha estat la seva experiència, no només dels coneixements que han adquirit o perfeccionat a l’hora de manipular els diferents productes sinó el fet també d’ajuntar-se, conèixer-se i organitzar-se com a productores locals. A més ens expliquen quins són els seus objectius en un futur pròxim, com per exemple treballar la promoció i publicitat dels productes per aconseguir arribar encara a més gent i enfortir la seva economia.

La implementació de l’Escola de Emprendimiento Municipal de Jaén s’enmarca dins el nostre projecte Sostenibilitat ambiental, economia solidària per al desenvolupament econòmic local.