Fem balanç i planifiquem les futures línies d’intervenció de la Plataforma para o Desenvolvimento de Maxaquene “A” a Moçambic
  • dsc_0082
  • dsc_0147
  • dsc_0151
  • img_2896
  • img_2902
  • img_2929

L’objectiu principal de la trobada ha estat fer el balanç de les activitats desenvolupades per la Plataforma, així com traçar les futures línies d’intervenció, reflexionar sobre l’organització interna del barri i realitzar el balanç del primer any de funcionament de la Ràdio Comunitària de Maxaquene.

La Plataforma de Maxaquene “A”, de la que Enginyeria Sense Fronteres en forma part donant suport en l’àmbit de gestió, intervenció i finançament, va dissenyar noves estratègies de treball per assolir els objectius de les activitats que s’han estat desenvolupant des de la seva implantació. També va realitzar diverses activitats, debats i va haver-hi revitalització de les comissions de treball, on es van crear dues noves comissions: la Comissió de Col·laboracions i la Comissió de Comunicació, Informació i Imatge.

Es van mantenir les quatre línies de treball existents fins al moment, algunes àrees es van reforçar i altres es van reestructurar. Es tracta de les àrees de Salut Sexual i Reproductiva, Gestió de Residus Sòlids Urbans (GRSU), Habitatge i Terra Urbana, i Registre de Naixements. Un exemple de la necessitat de reestructuració és l’àrea de GRSU, on actualment la Plataforma fa feines de neteja mensualment en el barri de Maxaquene “A”. Aquestes accions han portat al barri a guanyar un premi pel fet de ser el barri més net de la ciutat de Maputo l’any 2015, i posar aquesta Plataforma dins dels plans de l’Administració del Districte.

Hélio Baloi, representant de l’administració del districte municipal ka-Maxakeni, que treballa en l’àrea de VIH, va dir que “les organitzacions de la societat civil ajuden el ciutadà a través de les seves sensibilitzacions locals, que permeten identificar problemes existents en els barris i portar solucions i propostes per a la col·laboració de la comunitat”. També va dir que “el ciutadà veu les organitzacions de la societat civil com un membre per l’execució dels seus plans amb vista a ajudar i a millorar les condicions de vida de la comunitat de Maxaquene”. Per Samuel Tembe, membre de l’Associació Ahitipaluxeni afirma també que el balanç va ser positiu, ja que tot el que es va planificar per aquesta trobada va ser assolit. Un dels punts essencials va ser la reestructuració dels objectius de la mateixa Plataforma. “L’associació Ahitipaluxeni té moltes expectatives de realitzar activitats conjuntament amb les organitzacions de la Plataforma i deixar de fer-ho de manera aïllada”.

Podeu escoltar la Ràdio Comunitària de Maxaquene a través dels podcasts que pengen regularment a la seva pàgina de facebook.

La Plataforma Plataforma de Maxaquene “A” està composta per vuit organitzacions de la societat civil que actuen en diferents àrees del districte municipal de ka-Maxakeni: KUWUKA-JDA, KUTENGA, AMAXA, KUYANAKANHA, AHITIPALUXENE, ASSODEMA, LIVANINGO i HORIZONTE AZUL.