3a Assemblea de Juntas de Agua de La Belleza
  • SAM_1642
  • SAM_1663
  • SAM_1665
  • SAM_1672
  • SAM_1700

El passat dijous vam fer la 3a assemblea de les Juntes d’Aigua de la parròquia La Belleza amb qui, durant aquest any 2016, hem iniciat un procés de capacitació i acompanyament per part d’ESF que durarà tot l’any.

Durant la primera part de la trobada vam reflexionar i analitzar el paper que tenien les persones assistents dins la seva comunitat i la Junta d’Aigua que representaven. Vam poder arribar a la conclusió que, si totes estaven assistint als tallers de forma voluntària, era perquè eren persones compromeses i considerades líders i lidereses dins les seves comunitats, persones disposades a aportar el màxim per a la gestió de l’aigua i animar a la resta de socis i sòcies de les seves Juntes d’Aigua a la participació activa en la gestió de l’aigua.

Després, cada Junta es va preparar una presentació per explicar el tipus de sistema d’abastiment d’aigua que tenen i com l’administren i operen. En aquestes presentacions hi va haver molt d’interès per part de la resta de Juntes que van realitzar un gran nombre de preguntes. En aquest intercanvi de realitats es van concretar uns primers futurs intercanvis d’experiències i ajudes entre Juntes.

La motivació i participació en aquests espais de trobada entre Juntes augmenta i es va solidificant la iniciativa de creació d’una Xarxa de Juntes d’Aigua de la parròquia La Belleza. A finals de cada mes es fa una assemblea/taller on es reuneixen uns 5 representants de cadascuna de les Juntes d’Aigua amb l’objectiu de donar-se suport entre elles i crear espais de capacitació i acompanyament mutu.

Dimecres va finalitzar la ronda de tallers tècnics que s’han fet a totes les comunitats a l’espera de fer la segona ronda de tallers sobre temes administratius amb l’ajuda dels PCRs que viatjaran a terreny durant els mesos de juliol i agost de 2016.