Conèixes els projectes que estem duent a terme a Moçambic?

Els expatriats a Moçambic, Paulo, Sara i Alvaro, ens expliquen els projectes que estem duent a terme al país així com el seu recorregut.

Des de fa gairebé 10 anys treballem a Maputo, concretament al barri de Maxaquene, un barri informal caracteritzat per la manca de serveis bàsics. En 2007 vam començar a treballar en temes d’aigua i sanejament per tal de millorar l’expulsió de les aigües residuals al barri.

Donat els plans urbanístics que s’estaven plantejant al barri vam començar a treballar també en temes de drets i deures de la població envers l’habitatge fins que, més endavant, es va crear la “Plataforma para el desenvolvimento de Maxaquene “A””que agrupa vuit associacions de barri i de la que ha sorgit recentment la creació d’una ràdio comunitària amb l’objectiu de treballar la cohesió social.

D’altra banda, al districte de Funhalouro, a la província d’Inhambane, treballem, des de 2009 en un context més rural. Juntament amb la UNAC treballem per millorar la falta d’aigua per al consum humà i els problemes que aquest fet està creant a les comunitats. A més, durant aquest 2016, treballarem en temes de gènere per l’enfortiment de les capacitats de les persones de manera equitativa.

Moçambic és un país molt ric pel que fa a recursos naturals i des de fa pocs anys s’està començant l’explotació minera sobretot a la zona nord i sud del país. Donada la gran vulneració dels drets humansque estan patint les comunitats, des de 2014 treballem per l’enfortiment de la societat civil al voltant de la indústria extractiva.

L‘equilibri entre societat, economia, i medi ambient és probablement el repte més gran que té el país actualment.

A més, tenim un projecte de gestió de residus, aquest, però, us l’explicarem en un altre vídeo!