Taller de capacitació tècnica amb la Junta d’Aigua de “EL PALMAR”, Equador
  • Taller tècnic amb la Junta d'Aigua “EL PALMAR”
  • Taller tècnic amb la Junta d'Aigua “EL PALMAR”
  • Taller tècnic amb la Junta d'Aigua “EL PALMAR”
  • Taller tècnic amb la Junta d'Aigua “EL PALMAR”
  • Taller tècnic amb la Junta d'Aigua “EL PALMAR”
  • Taller tècnic amb la Junta d'Aigua “EL PALMAR”

En el procés de reestructuració i millora de la gestió de l’aigua al cantó Francisco de Orellana es va veure la gran importància i necessitat de fer un procés d’acompanyament a les Juntes d’Aigua en la gestió de l’aigua i dels seus sistemes.

Ahir dimecres, juntament amb el Govern Autònom Descentralitzat Municipal de Francisco d’Orellana (GADMFO) vam organitzar un taller de capacitació tècnica amb la participació de les sòcies de la Junta Administradora d’Aigua Potable de “EL PALMAR” de la comunitat Flor de la Palma.

Aquest ha estat el primer taller emmarcat en les activitats d’enfortiment i acompanyament que farem durant tot aquest any 2016 a totes les Juntes d’Aigua de la parròquia de La Belleza en matèria d’accés al Dret Humà a l’aigua.

Al llarg d’aquest primer taller, el qual s’ha centrat en la part d’operació i manteniment del sistema d’aigua, s’han tractat d’una manera dinàmica i participativa els següents temes:

  • El sistema  d’aigua
  • Operació del  sistema  d’aigua
  • Manteniment del  sistema  d’aigua
  • Revisió del  sistema  d’aigua

Actualment aquestes organitzacions estan portant a terme l’administració, manteniment i operació dels sistemes d’aigua de les seves comunitats sense que hagi existit un procés d’empoderament i apoderament real de la tasca encomanada.

El taller, tot i que s’ha centrat en la temàtica tècnica, ha comptat amb un fort component i transversalització de l’enfocament de gènere, ja que és un dels objectius que ens hem marcat com a ESF al llarg del procés d’enfortiment i acompanyament. Cal remarcar, que per a això, també comptem amb la complicitat i voluntat de part de totes les Juntes d’Aigua que participaran en el procés.

Podeu seguir el facebook d’ESF Tarragona per estar al dia d’aquesta i altres activitats!