Organitzem curs sobre Energies Renovables Aplicades al centre-nord Amazònic Equatorià
  • Curs Energies Renovables 6
  • Curs Energies Renovables 5
  • Curs Energies Renovables 4
  • Curs Energies Renovables 3
  • Curs Energies Renovables 2
  • Curs Energies Renovables 1

El curs té per objectiu ampliar l’espectre de professionals per promocionar l’ús de les energies renovables en la Regió Amazònica de l’Equador. Més específicament, es formaran universitaris de la UEA perquè puguin identificar les necessitats energètiques de diferents processos i definir la viabilitat per solucionar-los amb tecnologies fotovoltaica i/o de biodigestió.

Ahir dilluns 29 de febrer de 2016 vam iniciar el curs “Energies Renovables Aplicades: Tecnologia Fotovoltaica y de Biodigestión a Pequeña Escala” organitzat juntament amb la Universitat Estatal Amazònica (UEA).

El curs, que es durà a terme del 29 de febrer a l’11 de març a la Universitat Estatal del Puyo (Província Pastaza, Equador), té una durada de 80 hores repartides en 40 hores de teoria i 40 hores de pràctiques (realització d’una instal·lació fotovoltaica i la demostració d’un biodigestor a petita escala). De manera voluntària 5 professors realitzaran el curs (un per cada unitat) amb el suport del personal d’ESF pel disseny dels materials educatius i l’assistència a les aules per ampliar continguts.

Des de la presentació del curs, celebrada el passat 28 d’octubre de l’any passat, hem anat treballant el temari i continguts del curs. A la presentació, a més, es va explicar l’estructura del curs i es van escoltar les inquietuds i suggerències de l’alumnat per la seva possible adequació.

El curs ha tingut una molt bona rebuda a la Universitat i ja s’han inscrit més de 50 alumnes, tot i que la capacitat màxima inicial era de 30. És per aquest motiu que la Universitat ja ens està demanant suport per a continuar amb altres edicions i ampliant l’oferta a tesis i/o pràctiques extracurriculars.

Esperem que el curs es pugui replicar al llarg dels anys arribant a més estudiants i promocionant l’ús d’aquestes tecnologies a la regió amazònica de l’Equador.