Us presentem la Plataforma per al Desenvolupament de Maxaquene “A”

Des d’Enginyeria Sense Fronteres anem treballant al llarg dels darrers anys el Dret a l’Habitatge als barris informals de la ciutat de Maputo a Moçambic. Conjuntament amb el soci local treballem l’empoderament de la societat civil del barri (petites associacions locals) per a què puguin convertir-se en un actor de suport per a la comunitat.


L’any 2012 es va crear la Plataforma para o Desenvolvimento de Maxaquene “A” amb aquesta finalitat. S’han realitzat formacions, seminaris i diverses activitats que han fet créixer aquesta Plataforma, que compta avui amb dos membres implicats directament en aquesta missió. Això s’ha traduït en diverses campanyes de divulgació porta a porta, acompanyament en processos de lluita d’un grup de famílies del Districte i amb una visió de seguir fent part d’aquest procès al llarg dels propers anys.
Val a dir que les peculiaritats de Moçambic, país que s’independitza sota un model marxista que assigna la propietat de la terra a l’Estat, conjuntament amb el creixement econòmic i l’especulació immobiliària deixen la població d’aquests barris tradicionals de la ciutat, totalment desprotegida davant dels esdeveniments presents i futurs.
El desconeixement i la manca de suport deixa a les famílies en situació desigual davant d’inversors i plans aprovats per l’Estat.
Treballem pels Drets de la població i ho fem a través del protagonisme i la importància de la societat civil local!