Exposició: “Auka, la granota amazònica”

L’exposició consta d’un conte infantil on expliquem la situació de l’Amazònia equatoriana contraposant polítiques extractives i el Dret Humà a l’aigua.

“Auka, la granota amazònica” tracta d’una granoteta que viu a l’Amazònia equatoriana i que, un dia, mentre es volia banyar, descobreix que les aigües netes on ella acostuma a jugar tenen unes taques negres. Quan descobreix qui contamina les aigües decideix guardar l’aigua neta que queda dins la seva panxa. Però, poden viure sense aigua? Qui cuidarà l’aigua? Com aconseguirà treure-la de la panxeta per retornar-la? L’Auka podrà tornar a somriure? Moltes incògnites que podrem descobrir al llarg del conte.

Exposició "Auka, la granota amazónica" Foto 1

L’exposició, que pretén sensibilitzar al públic infantil i adult sobre la problemàtica de l’extractivisme i la situació actual a escala mundial, però en especial al país on des del grup Tarragona d’ESF es treballa en matèria de cooperació internacional, Equador, arriba després d’un procés creatiu conjunt del voluntariat de l’entitat, mitjançant el qual hem creat una història que barreja ficció i elements molt propers a la realitat amazònica equatoriana. El conte ha estat il·lustrat i maquetat amb el treball creatiu d’una dissenyadora gràfica i de l’àrea de comunicació d’ESF.

Aviat començarem a moure l’exposició per diferents espais i localitats de Tarragona amb la intenció d’acompanyar-los amb una explicació més extensa del conte, un dia en concret, dirigit més a un públic infantil.

L’exposició alhora pretén donar a conèixer la tasca que el voluntariat d’Enginyeria Sense Fronteres desenvolupa a Catalunya i a l’Equador.

Exposició "Auka, la granota amazónica" Foto 2 Exposició "Auka, la granota amazónica" Foto 3

Podeu trobar més informació de l’activitat del grup Tarragona al seu facebook.